Hva er HAN-port?

«Home Area Network» forkortelse HAN-port. HAN-porten har en egen fysisk utgang fra AMS- måleren (den automatiske strømmåleren i sikringsskapet). Alle strømmålere han en HAN-port, dette er lovpålagt. Denne gir deg muligheten til å ta i bruk enheter som puls-måleren for å se ditt strømforbruk i sanntid. Når puls-måleren er koblet til HAN-porten og aktivert i appen får du full oversikt over strømforbruket ditt akkurat i det tidspunktet du ønsker det. På grunn av personvern kan vi ikke åpne HAN-porten for deg, og du må derfor ta kontakt med nettselskapet ditt for å få åpnet denne.

Slik tar du i bruk Puls-måleren:

Puls-måler fra Dalane Energi kan du installere helt selv! Puls-måleren kobles enkelt til HAN-porten i sikringskapet ditt.

Slik gjør du: 

  • Før du tar i bruk Puls-måleren må du åpne HAN-porten på strømmåleren din. Det gjør du ved å kontakte nettselskapet ditt. 
  • Når du har bestilt pulsmåler vil du motta en pakke i posten. Puls-måleren, en liten boks, og en ledning. Plugg den ene enden av ledningen i Puls-måleren og den andre  inn i HAN-porten i strømmåleren din. Måleren har bare en HAN-port, og denne finner du enkelt på fremsiden av måleren. Det er viktig at antennen på Puls-måleren peker utover, slik at den enkelt kan sende fra seg data.
  • Nå skal Puls-måleren begynne å blinke og lade opp batteriet. Dette vil ta mellom 15 og 20 minutter.
  • Mens Puls-måleren lader, kan du logge deg inn i Dalane Energi-appen og aktivere Dalane Energi Puls-abonnementet (under «Legg til»).
  • Puls-måleren dukker opp i Dalane Energi-appen når den er klar til bruk.
  • Pris: 699,- for pulsmåleren og 19,-/mnd for datatrafikk.

Bestill Puls-måler her!

    Jeg ønsker oppstart med en gang og vil derfor frasi meg angreretten.